Kas ir oranžais vīns?
Oranžais, kuru sauc arī par dzintara vīnu "Amber Wine" tiek pagatavots no balto vīna vīnogu šķirņu vīnogām. Šīs vīnogas satur augstu skābumu un izteiktu garšu, kas dod vīnam spēcīgu raksturu. Vīnogu kultivēšana Itālijā ir sena tradīcija, un vīndari veiksmīgi nodrošina augstas kvalitātes vīnu, ievērojot ilgstošas vēstures un pieredzes mantojumu.
⚙️Vīna ražošanas process:
Vīndarītavas izceļas ar savu īpašo vīna ražošanas procesu, kas dod tam atšķirīgu oranžo nokrāsu un unikālu garšu. Pēc vīnogu novākšanas tās tiek macerētas kopā ar mizu un kauliņiem vairākas nedēļas vai pat mēnešus, nodrošinot, ka vīns iegūst krāsu, aromātu un struktūru no vīnogu mīkstuma un mizām. Šis process atšķiras no tradicionālās baltā vai sarkanā vīna ražošanas metodes, un tas dod vīnam unikālu identitāti.
⚖️Saderība ar ēdieniem:
Oranžais vīns ir lieliski sader kā ar dažādiem dārzeņiem. Kā labu piemēru var minēt grilētu baklažānu, kā arī Jūras veltēm un beidzot ar piesātinātiem ēdieniem, kā grilētu cāli un jēra ribiņām.
Ja Tev bija noderīgi, ieliec ❤️ un padalies ar ierakstu ar saviem draugiem 🤞
Pie mums veikalā var iegādāties oranžvīnus gan no Itālijas, gan no Gruzijas. Nāc ciemā 🤍
Kas ir sekundārā garša?
Tās parasti rodas pēc fermentācijas vīna ražošanas procesā. Bieži vien nāk no izturēšanas koka mucā, malolaktoskās fermentācijas vai autolīzes procesa dzirkstošajiem vīniem.
Šeit ir dažas no tām:
1️⃣ Vaniļa: Daži vīni, kas nogatavoti ozolkoka mucās, iegūst vaniļas aromātu un garšu.
2️⃣ Citronzāle: Svaigu un dzīvīgu vīnu bieži papildina citrusaugļu garšas, it īpaši citronzāles notis.
3️⃣ Dūmi: Ja vīns ir nokļuvis kontaktā ar dūmiem, piemēram, no dūmvada nogatavojušāmies vīnogām, tas var iegūt dūmu garšu un aromātu.
4️⃣ Sēra: Sērs ir viela, kas bieži tiek pievienota vīnam, lai aizsargātu to no oksidācijas un mikroorganismiem. Tā var ietekmēt vīna garšu, piešķirot tam sulfīda notis.
Šie ir tikai daži piemēri!
Bildē redzami mūsu vīni, kam visraksturīgākās sekundārās garšas:
🥂šampanietis - Lemaire Cuvee Trianon Brut Champagne
🍷sarkanvīns - Isola Augusta Refosco.
Vīns ir interesantu un daudzveidīgu dzērienu pasaule, un izpētot tā sekundārās garšas, mēs varam vēl vairāk izbaudīt šo vērtīgo dzērienu. Kuras sekundārās garšas Tev atmiņā palikušas visvairāk? Dalies ar savu pieredzi komentāros! 🍷✨
Kas ir vīna primārais aromāts?
📍Šoreiz vairāk pastāstīšu par to, kas ir un kā atpazīt vīnu primāros aromātus.
✨ Primārie aromāti nāk no vīnogu īpašībām vai tiek radīti fermentācijas procesā.
🍊🍒Kā raksturīgu piemēru var minēt augļu aromātus. Tie var būt kā citrusaugļi, augļi ar kauliņiem, tā arī sarkanās ogas, tādas kā dzērvenes.
🌸Primārajam aromātam ļoti bieži sastopami ir ziedu un augu izcelsmes aromāti.
📌Jāņem vērā, ka aromātu ir ļoti daudz un šoreiz pieminu dažus no populārākajiem, kā arī jāatceras, ka vienkāršākos vīnos aromāti attīstās mazāk, bet kompleksi vīni var sevī slēpt daudzus automātus.
Labs piemērs no baltvīniem šim primārajam aromātam ir Isola Augusta Pinot Grigio, kurā ir jūtams ne tikai citrusaugļu, bet arī persiku aromāts.
Savukārt, sarkanvīnam - labs piemērs ir Isola Augusta Pinot Nero, kurā jūtamas sarkanās ogas, piemēram, kā dzērvenes.
Atvērts jauns vīnu veikals un bārs Re-Wine
Pieejamas arī degustācijas.
Nāc ciemos un baudi patiešām labu vīnu.
Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos - Instagram un Facebook meklē mūs @rewine.lv
Kā izvēlēties vīnu?
Tā gadās – lai pazītu katru uzrakstu un varētu veikt secinājumus, nepieciešama zināma zināšanu bāze.
❔Ar ko tad sākt? Pats galvenais, protams, ir garša.
Jānolemj, kādu vīnu vēlies – baltu, sarkanu, dzirkstošu, vai varbūt sārtvīnu? Sausāku vai saldāku?
🔎Jāpēta etiķetes un to uzraksti. Kura ir vīna izcelsmes valsts, kā arī reģions. Svarīga ir vīnogu šķirne un vīna ražas gads.
Kā jau minēju, tam nepieciešama zināma pieredze, kā arī zināšanas.
🍇Iesaku sākt ar populārām vīnogu šķirnēm: piemēram, baltvīnam - Pinot grigio, Chardonnay vai Riesling. Sarkanvīnam - Pinot Noir, Merlot vai Cabarnet Sauvignon.
Ideāli, ja ir iespēja pirms pirkuma palasīt vīnogu šķirņu un izcelsmes vietas aprakstus, lai saņemtu vēlamo rezultātu.
🥗Svarīgi ir izvēlēties vīnu pie kāda ēdiena vai pasākumam? Atceries - pārsvarā tipiski reģiona ēdieni būs saderīgi ar tā paša reģiona vīniem.
Par garšas saderībām lasi manos iepriekšējos ierakstos un pieseko manam profilam, jo būs ieraksti arī turpmāk.
💲Ne mazāk svarīgākais – cena. Jāņem vērā, ka labas kvalitātes vīns nevar maksāt pavisam lēti, bet cena ne vienmēr ir noteicošs faktors.
Tāpēc iesaku izpētīt arī pašu vīndarītavu.
📍Ja rodas jautājumi par www.rewine.lv sortimentu, droši raksti personīgi kādā no mūsu profiliem sociālajos tīklos un labprāt palīdzēšu vīna izvēlē.
Ēdiena un vīna saderība
Pastas
Spaghetti Aglio e Olio. Tipiska Neapoles pasta, kurā izmantoti vienkārši produkti. Lieliski sader ar svaigiem un "kraukšķīgiem" baltvīniem, kā piemēram Isola Augusta Sauvignon Blanc un Isola Augusta Pinot Grigio.
Vīns un pasta (Spaghetti Aglio e Olio)
Spaghetti Carbonara radusies Romā un tās apkārtnē kā barojošas pusdienas ar olu, šķiņķi un sieru. Baudiet ar dzirkstošu vīnu, kā Isola Augusta Ribola Gialla, baltvīnu - Gavi, ko pie mums pārstāv vīndarītava Piona. Ja esat sarkanvīna cienītājs, Montepulciano d Abruzzo no Tenute Oderisio neliks Jums vilties.
Vīns un pasta (Spaghetti Carbonara)
Uzkodas un prosecco
Daži ieteikumi uzkodām pie Prosecco:
1️⃣ Brie siers, bet delikāto burbulīšu un garšas dēļ var būt saskanīgs arī ar Parmezāna sieru
2️⃣Parmas šķiņķis
3️⃣Salami
4️⃣Liesa baltā zivs, kā piemēram: Akmens Asaris
5️⃣Suši
6️⃣Augļi garšos labi ar Prosecco, izvēlaties savus iecienītākos
Steiks un vīni
Tā kā steiki mēdz būt dažādi, šoreiz apskatīsim liellopa īsās jostas daļas steiku jeb - "striploin" (Lielbritānijā, Dienvidāfrikā un Austrālijā to pazīst kā - Sirloin).
🥩Sakarā ar to, ka šis muskulis ir maz nodarbināts, tā gaļa ir ļoti maiga.
Šim steikam lieliska izvēle būs:
🍷Syrah no Francijas - kaut gan šī vīnogu šķirne, audzēta citās valstīs neliks vilties.
🍷Montepulciano d'Abruzzo - ir pilnmiesīgs sarkanvīns, kurš papildinās steika garšu.
🍷Cabarnet Sauvignon – sarkanvīns, kas nācis gan no vecās pasaules, gan jaunās pasaules vīndarītavām, ir stabila vērtība ar steiku.
📍Šie ir tikai daži piemēri.
Primito vīnogu šķirne
Galvenās lietas, kas jāzina:
⭐️Primitivo ir sarkano vīnogu šķirne
⭐️ Primitivo ir nosaukums Itālijā, citviet pasaulē to sauc par Zinfandel.
⭐️ lieliski sader ar gaļas sautējumiem, medījumiem.
⭐️ pamēģini mūsu PRIMITIVO.
Kā pareizi attaisīt vīna pudeli?
Ieslēdz skaņu un skaties šeit
Kā pareizi izrunā vīnu nosaukumus
2.sērija - Itālijas raksturīgo baltvīnu populāru vīnogu šķirnes nosaukumi
3.sērija - Itālijas sarkanvīnu un sarkano vīnogu šķirnes nosaukumi
Cukura daudzums dzirkstošajā vīnā
🔅Es Tev tūlīt visu izskaidrošu.
🍬Šajā video redzams Dzirkstošā vīna salduma līmenis ( no sausa līdz saldam), atkarībā no cukura daudzuma uz litru.
Jau iepriekš pie baltvīna cukura daudzuma publikācijas minēju, bet vēlreiz atkārtošos – jāņem vērā, ka šis ir diezgan “strīdīgs” jautājums par robežām, es esmu izvēlējies iedalījumu, kas manuprāt ir visatbilstošākais.
🍾Skaties video un uzzini, cik grami ir Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Dry un Demi sec dzirkstošā vīna veidos.
📍Pieseko manam kontam, man vēl plānā daudz noderīgu info, ko pasniegt Tev 🫶
🛍️Pie manis iespējams iegādāties visus dzirkstošos vīnus, kas ir BRUT. Vienīgi Dissgena Prosecco Rose ir Extra Dry, taču diemžēl tā šobrīd nav uz vietas, cerēsim, ka novembrī būs jau mūsu plauktos.
Kas ir Crémant?
🍾Tā ir lieliska alternatīva šampanietim, un ne velti.
Crémant ražo pēc tradicionālās (kā šampanieti) metodes Francijas 8 reģionos, kā arī Luksemburgā.
🇫🇷 Crémant nosaukumi ir saistīti ar to ražošanas reģionu:
•Crémant d'Alsace
•Crémant de Bordeaux
•Crémant de Bourgogne
•Crémant de Die
•Crémant du Jura
•Crémant de Limoux
•Crémant de Loire
•Crémant de Savoie
•Crémant de Luxembourg (Luksemburgā).
Arī kartē redzams, ka Crémant tiek ražots pilnīgi atšķirīgos klimata apstākļos no Šampaņas, tāpēc arī tas stilistiski ir savādāks nekā pats šampanietis.
Crémant kā dzirkstošais vīns ir sauss, ar samērā augstu skābuma pakāpi.
🍇Šis dzirkstošais vīns var tikt ražots no dažādām vīnogām, piemēram, no Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc vai Pinot Gris.
Dzirkstošajam vīnam patiešām ir ļoti delikāti burbulīši.
Tāpat Crémant ir noteikti vīna ražošanas noteikumi - vīnogu novākšana ar rokām, veselu ķekaru presēšanu un vīniem jābūt izturētiem vismaz vienu gadu.
🛍️Pie manis vari iegādāties trīs dažādus Crémant no Elzasas.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain Brut Riesling - raksturīga citronu un citrusaugļu noskaņa, kā arī lazdu riekstu garša.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain rosé - raksturīga aveņu, ziedu notis un augļu noskaņa.
🍾Koehly Crémant Blanc de Noir Brut - raksturīga zaļo ābolu un svaigu vīnogu garša.
🫓Šie visi Crémant ir lieliski aperativi un lieliski sader ar uzkodām kā: liellopa karpačo, zivju tartaru un tādiem sieriem, kā brie, camambert, kazas un aitas sieriem un pat mīkstajiem sieriem, kā Brillat Savarin.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Cremant.
Iepazīsimies
Esmu Reinis, ar vīniem es esmu pazīstams jau 10 gadus.
Esmu vadījis degustācijas, kā arī pats esmu piedalījies daudzās degustācijās.
Man ir WSET sertifikācija.
Jau vairāk kā gadu darbojos arī savā personīgajā uzņēmumā, kas nodarbojas ar alkohola vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Vīnus importēju no Itālijas un Francijas.
Mans mērķis ir atvest uz Latviju patiešām labus vīnus, pats esmu bijis visās vīndarītavās, un esmu personiski pazīstams ar vindariem, kuru vīnus es izplatu. Vīni ir tikai no mazām un ģimenes vīndarītavām, tieši tāpec tie ir tik īpaši.
Ienāc pie manis ciemos virtuāli (links manā profilā), droši ar mani sazinies DM, ieteikšu kādu vīnu.
Balto vīnogu šķirnes no Itālijas
Kā pati populārākā ir *Pinot Grigio* vīnogu šķirne. Tā Itālijā tiek audzēta Veneto, Friuli-Venezia Giula, Trentino reģionos. Šī vīnogu šķirne ir populāra arī citās valstīs.
*Sauvignon* un *Chardonnay* ir Francijas izcelsmes vīnogu šķirne, taču tās ir populāras arī Itālijā teju visos reģionos.
Tāpat Itālijā populāra ir arī *Trebbiano* (audzētas Puglia, Abruzzo, Sicilly, Tuscany, Lazio reģionā). Arī šī šķirne ir populāra citur.
*Garganega* gan tiek audzēta tikai un vienīgi Itālijā, galvenokārt Soave reģionā.
*Friulano* tiek audzētas dažādās pasaules valstīs, taču Itālijā sastopamas Friuli - Venezia Giulia, Veneto reģionā
*Verdicchio* ir retāk sastopama vīnogu šķirne, tā Itālijā tiek audzēta Veneto un Marche reģionā. Minimāli tiek audzēta vēl Brazīlijā.
*Falanghina* tiek audzēta tikai Itālijā, Campania, Lazio reģionā.
Tāpat arī *Cortese* tiek audzēta tikai Itālijā, Piedmont reģionā.
Un visbeidzot *Grechetto*, mazāk populāra vīnogu šķirne, Itālijas Orvieto, Umberia, Lazio reģionā.
🔗Saglabā šo ieraksti, dalies ar draugiem un piesakies mūsu kontam, būs vēl daudzi interesenta informācija par un ap vīniem
Gavi di gavi
🍾 Gavi di Gavi ir sauss baltvīns. Vīnam ir vidējs skābuma līmenis. Šis vīns ir daudz piesātinātāks nekā Gavi.
🍇 Vīnu ražo no Cortese vīnogām, kas aug Itālijas Piedmontas reģionā, kā pati vīndarītava saka- “akmens metienu attālumā” no Gavi ciemata.
🥂 Pie mums var iegādāties @azienda_agricola_piona darītavas Gavi di Gavi - tam ir zaļā ābola un bumbieru garša, kā arī citrusa noskaņa. Vīnam piemīt sēņu un minerālu aromāts.
🍱 Gavi di Gavi vīns lieliski saderēs ar suši, ceptiem zivs ēdieniem, uzkodām no vēžveidīgajiem vai sēnēm, vai pastu.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Gavi di Gavi.
Kas ir prosecco?
🍇No kā ražo prosecco? Glera ir vīnogu šķirne, kas tiek izmantota dzirkstošā vīna - Prosecco ražošanai. Interesanti ir tas, ka pirms 2009.gada šo vīnogu šķirni sauca par Prosecco, bet pēc 2009.gada to pārdēvēja par Glera, lai nošķirtu Prosecco kā vīna nosaukumu.
Vīnogu šķirne Glera ir viena no visvairāk kultivētajām vīnogu šķirnēm Itālijā Vislabākais klimats tām ir Veneto reģionā (Slavenākās pilsētas Venēcija, Verona, Paduja).
💛Glera raksturīgs bumbieru, zaļa ābola, ziedu, medus vai melones garša. Tam var būt arī izteikts skābums. Tas viss izbaudāms labi pagatavotā prosecco dzirkstošajā vīnā. Prosecco (līdz ar to Gleras vīnogu šķirnei) raksturīga "kraukšķīga" garša.
🍱Prosecco lieliski sader kopā ar daudziem ēdieniem - antipasti, svaigu zivju un jūras velšu ēdieniem.
🛍 Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Prosecco.
Ribolla Gialla
🍇Ribolla Gialla ir ļoti senas izcelsmes vīnogu šķirne, kura dzimtene ir Itālija Friuli-Venēcijas reģions. Vīnogas tiek audzētas arī Slovēnijā un Horvātijā, kur to sauc par Rebulu. Kopumā tai patīk dzīve kalnos ar sausām, mālainām augsnēm, kur valda mērens klimats – svarīgs ir dienas un nakts temperatūras diapazons. Šīs ir izturīga un eleganta vīnogu šķirne, kurām raksturīga aromātiska buķete (no augļu līdz ziedu un zālaugu aromātam).
🍾Šīs vīnogas izteiktā skābuma dēļ ir lieliski piemērotas dzirkstošā vīna pagatavošanai.
🍱Dzirkstošais vīns lieliski saderēs ar zivju uzkodām, baltās gaļas un pamatēdieniem. Lieliski piemērots kā aperitīvs.
🛍Mēs piedāvājam iegādāties @isola_augusta Ribolla Gialla dzirkstošo vīnu, kam raksturīga salmu dzeltenā krāsā ar zaļganu nokrāsu, un vīnam ir patīkami smaržīga augļu un ziedu aromāti ar citronu garšu.
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Ribolla Gialla.
Kas ir sauss/ salds vīns?
Sausums <->Saldums ir viens no biežākajiem raksturojumiem vīnzinībā. Kliedēsim neskaidrības un skaidrosim terminoloģiju.
Šajā tabulā esam parādījuši BALTVĪNA vīna salduma līmeni (sauss līdz salds), atkarībā no cukura daudzuma uz litru. Jāņem vērā, ka šis ir diezgan “strīdīgs” jautājums par robežām, es esmu izvēlējies iedalījumu, kas manuprāt ir visatbilstošākais.
🍡 Bet vispirms, kā tad mēra cukura daudzumu? Ir tāds apzīmējums kā RS jeb Residual Sugar (atlikušais cukurs). Tas ir glikozes un fruktozes (vīnogu cukura) līmenis, kas fermentācijas laikā nepārvēršas spirtā. RS mēra gramos/ litrā.
❌Sauss vīns nav salds vīns. Kāpēc daži sausie vīni garšo saldi?
Vai Tev ir gadījies, ka veikalā nopērc vīna pudeli, uz kuras rakstīts, ka 100% sauss, bet garšo saldi? Kāpēc tā?
Tādas sajūtas var rasties, ja vīnā ir saldi aromāti, un ja tā var teikt, smarža smadzenes apmāna.
Jā, vīnam arī ir kalorijas. Skaties tabulā, kā redzams, jo vairāk saldāks vīns, jo vairāk kalorijas.
👮♂️Arī Eiropas komisija regulē cukura daudzumu vīnā, ja nu kas ;) Daudzi Eiropas vīna likumi nosaka, ka reģiona vīniem ir jābūt mazākiem par 4 gramiem litrā, tādējādi ar likumu tie padara tos sausus.
Cik ilgi var uzglabāt atvērtu vīnu?
Atverot vīnu, pudelē iekļūst skābeklis, kas agrāk vai vēlāk var ietekmēt gan garšu, gan smaržu. Bet - jo labāks un kvalitatīvāks vīns, jo ilgāk to var uzglabāt. Tāpēc viennozīmīgas receptes nav.
Katram vīna veidam ir atšķirīgi nosacījumi. Labāk tomēr ir vīnu izlietot uzreiz, bet, ja tomēr gadās neizdzert visu pudeli, te daži padomi:
1) Dzirkstošo vīnu atvērtu ledusskapī var uzglabāt līdz 2 dienām. Taču pudelei jābūt aizvērtai ar speciālu dzirkstošā vīna pudeles aizstāsāmo. Jāņem vērā, ka ar katru brīdi vīnam mainīsies gan garša, gan smarža, un arī pazudīs burbulīši, tāpēc iztukšo to pēc iespējas ātrāk. Jāuzglabā ap 10-12 grādu temperatūrā.
2) Baltvīnam - līdzīgi: vislabāk to izlietot uzreiz pēc atvēršanas. Jāuzglabā ledusskapī ne ilgāk par 1-3 dienām, vispirms baltvīns pazudēs aromātu. Jo augstāks skābuma līmenis, jo vairāk var uzglabāt. Arī baltvīni ir jāaizkorķē. Jāuzglabā 10-12 grādu temperatūrā.
3) Sarkanvīns - bieži vien sarkanvīna aiztaisīšanai izmanto speciālu vīna vakuuma pumpi, lai pudelē netiktu gaiss. Labu sarkanvīnu var uzglabāt līdz pat 5 dienām aizvērtu ledusskapī, vēlams 15 grādu temperatūrā.
🤩 Ceru, ka noderēja padomi, pieglabā pie sevis ierakstu un padalies ar šo saturu ar citiem ⭐️
Kas ir GAVI vīns?
🍾 Gavi ir sauss baltvīns. Vīnam ir vidējs skābuma līmenis. Vīns ir vidēji piesātināts tā ķermeņa uzbūvē, taču Gavi di Gavi ir piesātināks, ar izteiktākām garšu niansēm.
🍇 Gavi vīnu ražo no Cortese vīnogām, kas aug Itālijas Piedmontas reģionā. Gavi vīns tiek saukts arī par Cortese di Gavi, un pat sarunvalodā - itāļu Chablis. Vīns, kas tiek darināts no Cortese vīnogām, kas aug tieši Gavi ciemā, sauc par Gavi di Gavi.
🍱 Gavi lieliski saderēs ar sušī, ceptu zivs ēdieniem, uzkodām no vēžveidīgajiem, pastu un jūras velšu rissoto.
🥂 Pie mums var iegādāties @azienda_agricola_piona darītavas Gavi - tam ir zaļā ābola un bumbieru garša, kā arī citrusa noskaņa. Vīnam piemīt sēņu un minerāla aromāts.
🥂 savukārt mūsu @azienda_agricola_piona darītavas Gavi di Gavi ir raksturīga svaigi pļautas zāles aromāts, ar greipfrūtu, citrusu, mandeles un baltās melones garšu.
❗️Iepērcies un nogaršo Gavi, saglabā šo ierakstu. Vai izdevās sajust šīs garšas un smaržas nianses?
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Gavi.
4 soļi, kas jāievēro degustējot vīnu
Vīna dzeršana no vīna degustācijas atšķiras, tāpēc te ir daži noderīgi un vienkārši padomi,
kas Tev var noderēt ballītēs vai vīna darītavas apmeklējumā.
⭐️1. Izvēlies pareizu glāzi! ⭐️
Izvēlies dzirkstošā, baltvīna vai sarkanvīna glāzi, atkarībā, kādu vīnu degustē. Noteikti pastāstīsim vēlāk arī par glāzes veidiem.
Ņem vērā, ka glāze jātur aiz kātiņa, pretējā gadījumā, ja roka ir pie glāzes vidū vai augšpusē, Tava roka var sasildīt vīnu
⭐️2. Novērtē vīna krāsu! ⭐️
Tīra un caurspīdīga glāze ļauj novērtēt vīna krāsu. Krāsu toņi var būt ļoti atšķirīgi! Vīnu var nedaudz pavirpināt glāzē lai labāk redzētu toņu izmaiņas.
⭐️3. Virpini un smaržo! ⭐️
Iegriez vīna glāze, tādā veidā ļaujot vīnam “elpot”. Degunu droši vari pielikt ļoti tuvu, pat it kā “iekšā glāzē”. Novērtē, kādu aromātu Tu jūti? Ievelc elpu trīs līdz četras reizes līdz sajūti visas aromāta nianses.
⭐️ 4. Nogaršo! ⭐️
Pats svarīgais - degustē un garšo! Veic pirmo malku garāku un ļauj vīnam saskarties ar visām mutes daļām! Padomā, kādas pazīstamas garšas Tu jūti?
🍷🍷Ja degustē vairākus vīnus, tad būtu nepieciešams spainītis, lai iztukšoti glāzi nākamajam vīnam.
💦 Neaizmirsti par ūdeni, noteikti padzeries!
🤗 Ceru, ka noderēja padomi, pieglabā pie sevis ierakstu un padalies ar šo saturu ar citiem ⭐️
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.