Primito vīnogu šķirne
29. okt. 2022,
Nav komentāru
Uzzini vairāk par primitivo. Skaties te publikāciju
Galvenās lietas, kas jāzina:
⭐️Primitivo ir sarkano vīnogu šķirne
⭐️ Primitivo ir nosaukums Itālijā, citviet pasaulē to sauc par Zinfandel.
⭐️ lieliski sader ar gaļas sautējumiem, medījumiem.
⭐️ pamēģini mūsu PRIMITIVO.
Kā pareizi attaisīt vīna pudeli?
29. okt. 2022,
Nav komentāru
Vai Tu, taisot vaļā vīna pudeli, domā, diez kā to dara pareizi? Esmu sagatavojis speciālu video, kur to visu Tev izskaidrošu.Ieslēdz skaņu un skaties šeit
Kā pareizi izrunā vīnu nosaukumus
29. okt. 2022,
Nav komentāru
Te ir apkopojums ar video, kā parezi izrunā vīnu vai vīnogu šķirnes nosaukumus 2.sērija - Itālijas raksturīgo baltvīnu populāru vīnogu šķirnes nosaukumi
3.sērija - Itālijas sarkanvīnu un sarkano vīnogu šķirnes nosaukumi
Cukura daudzums dzirkstošajā vīnā
14. okt. 2022,
Nav komentāru
🔅Es Tev tūlīt visu izskaidrošu.
🍬Šajā video redzams Dzirkstošā vīna salduma līmenis ( no sausa līdz saldam), atkarībā no cukura daudzuma uz litru.
Jau iepriekš pie baltvīna cukura daudzuma publikācijas minēju, bet vēlreiz atkārtošos – jāņem vērā, ka šis ir diezgan “strīdīgs” jautājums par robežām, es esmu izvēlējies iedalījumu, kas manuprāt ir visatbilstošākais.
🍾Skaties video un uzzini, cik grami ir Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Dry un Demi sec dzirkstošā vīna veidos.
📍Pieseko manam kontam, man vēl plānā daudz noderīgu info, ko pasniegt Tev 🫶
🛍️Pie manis iespējams iegādāties visus dzirkstošos vīnus, kas ir BRUT. Vienīgi Dissgena Prosecco Rose ir Extra Dry, taču diemžēl tā šobrīd nav uz vietas, cerēsim, ka novembrī būs jau mūsu plauktos.
Kas ir Crémant?
6. okt. 2022,
Nav komentāru
Vai Tu esi pamēģinājis Crémant? Noteikti iesaku, ja vēlies ko delikātu.🍾Tā ir lieliska alternatīva šampanietim, un ne velti.
Crémant ražo pēc tradicionālās (kā šampanieti) metodes Francijas 8 reģionos, kā arī Luksemburgā.
🇫🇷 Crémant nosaukumi ir saistīti ar to ražošanas reģionu:
•Crémant d'Alsace
•Crémant de Bordeaux
•Crémant de Bourgogne
•Crémant de Die
•Crémant du Jura
•Crémant de Limoux
•Crémant de Loire
•Crémant de Savoie
•Crémant de Luxembourg (Luksemburgā).
Arī kartē redzams, ka Crémant tiek ražots pilnīgi atšķirīgos klimata apstākļos no Šampaņas, tāpēc arī tas stilistiski ir savādāks nekā pats šampanietis.
Crémant kā dzirkstošais vīns ir sauss, ar samērā augstu skābuma pakāpi.
🍇Šis dzirkstošais vīns var tikt ražots no dažādām vīnogām, piemēram, no Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc vai Pinot Gris.
Dzirkstošajam vīnam patiešām ir ļoti delikāti burbulīši.
Tāpat Crémant ir noteikti vīna ražošanas noteikumi - vīnogu novākšana ar rokām, veselu ķekaru presēšanu un vīniem jābūt izturētiem vismaz vienu gadu.
🛍️Pie manis vari iegādāties trīs dažādus Crémant no Elzasas.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain Brut Riesling - raksturīga citronu un citrusaugļu noskaņa, kā arī lazdu riekstu garša.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain rosé - raksturīga aveņu, ziedu notis un augļu noskaņa.
🍾Koehly Crémant Blanc de Noir Brut - raksturīga zaļo ābolu un svaigu vīnogu garša.
🫓Šie visi Crémant ir lieliski aperativi un lieliski sader ar uzkodām kā: liellopa karpačo, zivju tartaru un tādiem sieriem, kā brie, camambert, kazas un aitas sieriem un pat mīkstajiem sieriem, kā Brillat Savarin.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Cremant.
Iepazīsimies
1. okt. 2022,
Nav komentāru
Iepazīsimies, kas mani vēl nezina!Esmu Reinis, ar vīniem es esmu pazīstams jau 10 gadus.
Esmu vadījis degustācijas, kā arī pats esmu piedalījies daudzās degustācijās.
Man ir WSET sertifikācija.
Jau vairāk kā gadu darbojos arī savā personīgajā uzņēmumā, kas nodarbojas ar alkohola vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Vīnus importēju no Itālijas un Francijas.
Mans mērķis ir atvest uz Latviju patiešām labus vīnus, pats esmu bijis visās vīndarītavās, un esmu personiski pazīstams ar vindariem, kuru vīnus es izplatu. Vīni ir tikai no mazām un ģimenes vīndarītavām, tieši tāpec tie ir tik īpaši.
Ienāc pie manis ciemos virtuāli (links manā profilā), droši ar mani sazinies DM, ieteikšu kādu vīnu.
Balto vīnogu šķirnes no Itālijas
20. sep. 2022,
Nav komentāru
Aplūkosim vīnogu šķirnes, kas tiek audzētas Itālijā un tiek izmantotas baltvīnu ražošanai.
Kā pati populārākā ir *Pinot Grigio* vīnogu šķirne. Tā Itālijā tiek audzēta Veneto, Friuli-Venezia Giula, Trentino reģionos. Šī vīnogu šķirne ir populāra arī citās valstīs.
*Sauvignon* un *Chardonnay* ir Francijas izcelsmes vīnogu šķirne, taču tās ir populāras arī Itālijā teju visos reģionos.
Tāpat Itālijā populāra ir arī *Trebbiano* (audzētas Puglia, Abruzzo, Sicilly, Tuscany, Lazio reģionā). Arī šī šķirne ir populāra citur.
*Garganega* gan tiek audzēta tikai un vienīgi Itālijā, galvenokārt Soave reģionā.
*Friulano* tiek audzētas dažādās pasaules valstīs, taču Itālijā sastopamas Friuli - Venezia Giulia, Veneto reģionā
*Verdicchio* ir retāk sastopama vīnogu šķirne, tā Itālijā tiek audzēta Veneto un Marche reģionā. Minimāli tiek audzēta vēl Brazīlijā.
*Falanghina* tiek audzēta tikai Itālijā, Campania, Lazio reģionā.
Tāpat arī *Cortese* tiek audzēta tikai Itālijā, Piedmont reģionā.
Un visbeidzot *Grechetto*, mazāk populāra vīnogu šķirne, Itālijas Orvieto, Umberia, Lazio reģionā.
🔗Saglabā šo ieraksti, dalies ar draugiem un piesakies mūsu kontam, būs vēl daudzi interesenta informācija par un ap vīniem
Kā pati populārākā ir *Pinot Grigio* vīnogu šķirne. Tā Itālijā tiek audzēta Veneto, Friuli-Venezia Giula, Trentino reģionos. Šī vīnogu šķirne ir populāra arī citās valstīs.
*Sauvignon* un *Chardonnay* ir Francijas izcelsmes vīnogu šķirne, taču tās ir populāras arī Itālijā teju visos reģionos.
Tāpat Itālijā populāra ir arī *Trebbiano* (audzētas Puglia, Abruzzo, Sicilly, Tuscany, Lazio reģionā). Arī šī šķirne ir populāra citur.
*Garganega* gan tiek audzēta tikai un vienīgi Itālijā, galvenokārt Soave reģionā.
*Friulano* tiek audzētas dažādās pasaules valstīs, taču Itālijā sastopamas Friuli - Venezia Giulia, Veneto reģionā
*Verdicchio* ir retāk sastopama vīnogu šķirne, tā Itālijā tiek audzēta Veneto un Marche reģionā. Minimāli tiek audzēta vēl Brazīlijā.
*Falanghina* tiek audzēta tikai Itālijā, Campania, Lazio reģionā.
Tāpat arī *Cortese* tiek audzēta tikai Itālijā, Piedmont reģionā.
Un visbeidzot *Grechetto*, mazāk populāra vīnogu šķirne, Itālijas Orvieto, Umberia, Lazio reģionā.
🔗Saglabā šo ieraksti, dalies ar draugiem un piesakies mūsu kontam, būs vēl daudzi interesenta informācija par un ap vīniem
Gavi di gavi
17. sep. 2022,
Nav komentāru
Vai esi jau pagaršojis mūsu Gavi? Es gribu Tevi iedrošināt pāriet uz nākamo līmeni, un pamēģini Gavi di Gavi. Man ļoti patīk, tāpēc rekomendēju arī Tev. ⭐️🍾 Gavi di Gavi ir sauss baltvīns. Vīnam ir vidējs skābuma līmenis. Šis vīns ir daudz piesātinātāks nekā Gavi.
🍇 Vīnu ražo no Cortese vīnogām, kas aug Itālijas Piedmontas reģionā, kā pati vīndarītava saka- “akmens metienu attālumā” no Gavi ciemata.
🥂 Pie mums var iegādāties @azienda_agricola_piona darītavas Gavi di Gavi - tam ir zaļā ābola un bumbieru garša, kā arī citrusa noskaņa. Vīnam piemīt sēņu un minerālu aromāts.
🍱 Gavi di Gavi vīns lieliski saderēs ar suši, ceptiem zivs ēdieniem, uzkodām no vēžveidīgajiem vai sēnēm, vai pastu.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Gavi di Gavi.
Kas ir prosecco?
6. sep. 2022,
Nav komentāru
🍾Prosecco - vispopulārākais itāļu dzirkstošais vīns. Prosecco piestāv visam - ballītēm, sarunām, un vienkārši baudīšanai kā aperatīvu.
🍇No kā ražo prosecco? Glera ir vīnogu šķirne, kas tiek izmantota dzirkstošā vīna - Prosecco ražošanai. Interesanti ir tas, ka pirms 2009.gada šo vīnogu šķirni sauca par Prosecco, bet pēc 2009.gada to pārdēvēja par Glera, lai nošķirtu Prosecco kā vīna nosaukumu.
Vīnogu šķirne Glera ir viena no visvairāk kultivētajām vīnogu šķirnēm Itālijā Vislabākais klimats tām ir Veneto reģionā (Slavenākās pilsētas Venēcija, Verona, Paduja).
💛Glera raksturīgs bumbieru, zaļa ābola, ziedu, medus vai melones garša. Tam var būt arī izteikts skābums. Tas viss izbaudāms labi pagatavotā prosecco dzirkstošajā vīnā. Prosecco (līdz ar to Gleras vīnogu šķirnei) raksturīga "kraukšķīga" garša.
🍱Prosecco lieliski sader kopā ar daudziem ēdieniem - antipasti, svaigu zivju un jūras velšu ēdieniem.
🛍 Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Prosecco.
🍇No kā ražo prosecco? Glera ir vīnogu šķirne, kas tiek izmantota dzirkstošā vīna - Prosecco ražošanai. Interesanti ir tas, ka pirms 2009.gada šo vīnogu šķirni sauca par Prosecco, bet pēc 2009.gada to pārdēvēja par Glera, lai nošķirtu Prosecco kā vīna nosaukumu.
Vīnogu šķirne Glera ir viena no visvairāk kultivētajām vīnogu šķirnēm Itālijā Vislabākais klimats tām ir Veneto reģionā (Slavenākās pilsētas Venēcija, Verona, Paduja).
💛Glera raksturīgs bumbieru, zaļa ābola, ziedu, medus vai melones garša. Tam var būt arī izteikts skābums. Tas viss izbaudāms labi pagatavotā prosecco dzirkstošajā vīnā. Prosecco (līdz ar to Gleras vīnogu šķirnei) raksturīga "kraukšķīga" garša.
🍱Prosecco lieliski sader kopā ar daudziem ēdieniem - antipasti, svaigu zivju un jūras velšu ēdieniem.
🛍 Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Prosecco.
Ribolla Gialla
31. aug. 2022,
Nav komentāru
Ribolla Gialla, ko Tu zini par šo dzirkstošo? Noteikti iesaku pamēģināt, ja prosecco ir jau labi zināms, tā ir lieliska alternatīva, Tu būsi pārsteigts ;)🍇Ribolla Gialla ir ļoti senas izcelsmes vīnogu šķirne, kura dzimtene ir Itālija Friuli-Venēcijas reģions. Vīnogas tiek audzētas arī Slovēnijā un Horvātijā, kur to sauc par Rebulu. Kopumā tai patīk dzīve kalnos ar sausām, mālainām augsnēm, kur valda mērens klimats – svarīgs ir dienas un nakts temperatūras diapazons. Šīs ir izturīga un eleganta vīnogu šķirne, kurām raksturīga aromātiska buķete (no augļu līdz ziedu un zālaugu aromātam).
🍾Šīs vīnogas izteiktā skābuma dēļ ir lieliski piemērotas dzirkstošā vīna pagatavošanai.
🍱Dzirkstošais vīns lieliski saderēs ar zivju uzkodām, baltās gaļas un pamatēdieniem. Lieliski piemērots kā aperitīvs.
🛍Mēs piedāvājam iegādāties @isola_augusta Ribolla Gialla dzirkstošo vīnu, kam raksturīga salmu dzeltenā krāsā ar zaļganu nokrāsu, un vīnam ir patīkami smaržīga augļu un ziedu aromāti ar citronu garšu.
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Ribolla Gialla.
Kas ir sauss/ salds vīns?
29. aug. 2022,
Nav komentāru
Vai zini, kas ir dry un off-dry? Vai skābs vīns un sauss vīns ir viens un tas pats? Nē, nav. ❗️Nekad nesaki SKĀBS vīns, tas nozīmē, ka vīns ir saskābis un nav lietojamsSausums <->Saldums ir viens no biežākajiem raksturojumiem vīnzinībā. Kliedēsim neskaidrības un skaidrosim terminoloģiju.
Šajā tabulā esam parādījuši BALTVĪNA vīna salduma līmeni (sauss līdz salds), atkarībā no cukura daudzuma uz litru. Jāņem vērā, ka šis ir diezgan “strīdīgs” jautājums par robežām, es esmu izvēlējies iedalījumu, kas manuprāt ir visatbilstošākais.
🍡 Bet vispirms, kā tad mēra cukura daudzumu? Ir tāds apzīmējums kā RS jeb Residual Sugar (atlikušais cukurs). Tas ir glikozes un fruktozes (vīnogu cukura) līmenis, kas fermentācijas laikā nepārvēršas spirtā. RS mēra gramos/ litrā.
❌Sauss vīns nav salds vīns. Kāpēc daži sausie vīni garšo saldi?
Vai Tev ir gadījies, ka veikalā nopērc vīna pudeli, uz kuras rakstīts, ka 100% sauss, bet garšo saldi? Kāpēc tā?
Tādas sajūtas var rasties, ja vīnā ir saldi aromāti, un ja tā var teikt, smarža smadzenes apmāna.
Jā, vīnam arī ir kalorijas. Skaties tabulā, kā redzams, jo vairāk saldāks vīns, jo vairāk kalorijas.
👮♂️Arī Eiropas komisija regulē cukura daudzumu vīnā, ja nu kas ;) Daudzi Eiropas vīna likumi nosaka, ka reģiona vīniem ir jābūt mazākiem par 4 gramiem litrā, tādējādi ar likumu tie padara tos sausus.
Cik ilgi var uzglabāt atvērtu vīnu?
25. aug. 2022,
Nav komentāru
Atverot vīnu, pudelē iekļūst skābeklis, kas agrāk vai vēlāk var ietekmēt gan garšu, gan smaržu. Bet - jo labāks un kvalitatīvāks vīns, jo ilgāk to var uzglabāt. Tāpēc viennozīmīgas receptes nav.
Katram vīna veidam ir atšķirīgi nosacījumi. Labāk tomēr ir vīnu izlietot uzreiz, bet, ja tomēr gadās neizdzert visu pudeli, te daži padomi:
1) Dzirkstošo vīnu atvērtu ledusskapī var uzglabāt līdz 2 dienām. Taču pudelei jābūt aizvērtai ar speciālu dzirkstošā vīna pudeles aizstāsāmo. Jāņem vērā, ka ar katru brīdi vīnam mainīsies gan garša, gan smarža, un arī pazudīs burbulīši, tāpēc iztukšo to pēc iespējas ātrāk. Jāuzglabā ap 10-12 grādu temperatūrā.
2) Baltvīnam - līdzīgi: vislabāk to izlietot uzreiz pēc atvēršanas. Jāuzglabā ledusskapī ne ilgāk par 1-3 dienām, vispirms baltvīns pazudēs aromātu. Jo augstāks skābuma līmenis, jo vairāk var uzglabāt. Arī baltvīni ir jāaizkorķē. Jāuzglabā 10-12 grādu temperatūrā.
3) Sarkanvīns - bieži vien sarkanvīna aiztaisīšanai izmanto speciālu vīna vakuuma pumpi, lai pudelē netiktu gaiss. Labu sarkanvīnu var uzglabāt līdz pat 5 dienām aizvērtu ledusskapī, vēlams 15 grādu temperatūrā.
🤩 Ceru, ka noderēja padomi, pieglabā pie sevis ierakstu un padalies ar šo saturu ar citiem ⭐️
Kas ir GAVI vīns?
24. aug. 2022,
Nav komentāru
Ko Tu esi dzirdējis par Gavi? Tici man, nogaršosi un paliks Tavs favorīts uz visiem laikiem ⭐️🍾 Gavi ir sauss baltvīns. Vīnam ir vidējs skābuma līmenis. Vīns ir vidēji piesātināts tā ķermeņa uzbūvē, taču Gavi di Gavi ir piesātināks, ar izteiktākām garšu niansēm.
🍇 Gavi vīnu ražo no Cortese vīnogām, kas aug Itālijas Piedmontas reģionā. Gavi vīns tiek saukts arī par Cortese di Gavi, un pat sarunvalodā - itāļu Chablis. Vīns, kas tiek darināts no Cortese vīnogām, kas aug tieši Gavi ciemā, sauc par Gavi di Gavi.
🍱 Gavi lieliski saderēs ar sušī, ceptu zivs ēdieniem, uzkodām no vēžveidīgajiem, pastu un jūras velšu rissoto.
🥂 Pie mums var iegādāties @azienda_agricola_piona darītavas Gavi - tam ir zaļā ābola un bumbieru garša, kā arī citrusa noskaņa. Vīnam piemīt sēņu un minerāla aromāts.
🥂 savukārt mūsu @azienda_agricola_piona darītavas Gavi di Gavi ir raksturīga svaigi pļautas zāles aromāts, ar greipfrūtu, citrusu, mandeles un baltās melones garšu.
❗️Iepērcies un nogaršo Gavi, saglabā šo ierakstu. Vai izdevās sajust šīs garšas un smaržas nianses?
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Gavi.
4 soļi, kas jāievēro degustējot vīnu
23. aug. 2022,
Nav komentāru
Vai esi sajuties kādreiz neērti, nezinot kā pareizi degustēt vīnu?Vīna dzeršana no vīna degustācijas atšķiras, tāpēc te ir daži noderīgi un vienkārši padomi,
kas Tev var noderēt ballītēs vai vīna darītavas apmeklējumā.
⭐️1. Izvēlies pareizu glāzi! ⭐️
Izvēlies dzirkstošā, baltvīna vai sarkanvīna glāzi, atkarībā, kādu vīnu degustē. Noteikti pastāstīsim vēlāk arī par glāzes veidiem.
Ņem vērā, ka glāze jātur aiz kātiņa, pretējā gadījumā, ja roka ir pie glāzes vidū vai augšpusē, Tava roka var sasildīt vīnu
⭐️2. Novērtē vīna krāsu! ⭐️
Tīra un caurspīdīga glāze ļauj novērtēt vīna krāsu. Krāsu toņi var būt ļoti atšķirīgi! Vīnu var nedaudz pavirpināt glāzē lai labāk redzētu toņu izmaiņas.
⭐️3. Virpini un smaržo! ⭐️
Iegriez vīna glāze, tādā veidā ļaujot vīnam “elpot”. Degunu droši vari pielikt ļoti tuvu, pat it kā “iekšā glāzē”. Novērtē, kādu aromātu Tu jūti? Ievelc elpu trīs līdz četras reizes līdz sajūti visas aromāta nianses.
⭐️ 4. Nogaršo! ⭐️
Pats svarīgais - degustē un garšo! Veic pirmo malku garāku un ļauj vīnam saskarties ar visām mutes daļām! Padomā, kādas pazīstamas garšas Tu jūti?
🍷🍷Ja degustē vairākus vīnus, tad būtu nepieciešams spainītis, lai iztukšoti glāzi nākamajam vīnam.
💦 Neaizmirsti par ūdeni, noteikti padzeries!
🤗 Ceru, ka noderēja padomi, pieglabā pie sevis ierakstu un padalies ar šo saturu ar citiem ⭐️
Chardonnay
19. aug. 2022,
Nav komentāru
Cik daudz Tu zini par Chardonnay?
Esam uzsākuši populāro vīnogu šķirnes vīnu apskati. Sākam ar Chardonnay, kas ir ļoti populārs visā pasaulē.
🍇Vai zināji, ka chardonnay ir 5.vietā visvairāk stādītā vīnogu šķirne pasaulē?
Tās dzimtene ir Burgundija Francijā. Fakti liecina, ka vīnogas radās nelielā ciematā, ar sākotnējo nosaukumu nozīmi “dadžu vieta”.
Chardonnay vīns visbiežāk ir sauss, vidēji augstu skābuma lielumu (mazāks skābuma līmenis būs ozolkoka mucā noturētam vīnam).
Chardonnay vīnogu šķirne ir izplatīti daudzās valstīs- Francija, Itālija, ASV, Čīle, Jaunzēlande, Austrālija, Dienvidāfrika.
💛Chardonnay ir sastopams kā UNOAKED: nav noturēta ozolkoka mucā, un OAKED- noturēta ozolkoka mucā. Chardonnay ir grūti noraksturot vispārīgi konkrētas garšas nianses, jo tās ir ļoti atkarīgs no klimata, kur vīnoga aug, kā arī no paša vīna ražošanas metodes.
🍱 Vislabāk Chardonnay vīns sader ar mīkstajam sieram (piemēram, Bri), jūras veltēm un zivīm, taču ozolkoka mucā noturētais vīns lieliski sader ar risotto, baltās gaļas ēdieniem un cietajiem sieriem.
💛Pie mums var iegādāties labus Chardonnay vīnus no Itālijas, kam raksturīga bumbieru, ābolu, citronu un persiku garša, savukārt ozolkoka mucā noturētam vīnam ir krēmīga sviesta, un tropiska garša- banāni, ananāsi, vaniļas garša.
💛Lai jums lielisks papildinājums pie vakariņām. Pievieno komentārā draugu, ar ko vēlētos izbaudīt šādas vakariņas
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Chardonnay.
Esam uzsākuši populāro vīnogu šķirnes vīnu apskati. Sākam ar Chardonnay, kas ir ļoti populārs visā pasaulē.
🍇Vai zināji, ka chardonnay ir 5.vietā visvairāk stādītā vīnogu šķirne pasaulē?
Tās dzimtene ir Burgundija Francijā. Fakti liecina, ka vīnogas radās nelielā ciematā, ar sākotnējo nosaukumu nozīmi “dadžu vieta”.
Chardonnay vīns visbiežāk ir sauss, vidēji augstu skābuma lielumu (mazāks skābuma līmenis būs ozolkoka mucā noturētam vīnam).
Chardonnay vīnogu šķirne ir izplatīti daudzās valstīs- Francija, Itālija, ASV, Čīle, Jaunzēlande, Austrālija, Dienvidāfrika.
💛Chardonnay ir sastopams kā UNOAKED: nav noturēta ozolkoka mucā, un OAKED- noturēta ozolkoka mucā. Chardonnay ir grūti noraksturot vispārīgi konkrētas garšas nianses, jo tās ir ļoti atkarīgs no klimata, kur vīnoga aug, kā arī no paša vīna ražošanas metodes.
🍱 Vislabāk Chardonnay vīns sader ar mīkstajam sieram (piemēram, Bri), jūras veltēm un zivīm, taču ozolkoka mucā noturētais vīns lieliski sader ar risotto, baltās gaļas ēdieniem un cietajiem sieriem.
💛Pie mums var iegādāties labus Chardonnay vīnus no Itālijas, kam raksturīga bumbieru, ābolu, citronu un persiku garša, savukārt ozolkoka mucā noturētam vīnam ir krēmīga sviesta, un tropiska garša- banāni, ananāsi, vaniļas garša.
💛Lai jums lielisks papildinājums pie vakariņām. Pievieno komentārā draugu, ar ko vēlētos izbaudīt šādas vakariņas
Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Chardonnay.
Frizzante
27. jūl. 2022,
Nav komentāru
Frizzante?! Vai Tu zini, kas tas ir? 🥂Daudzi noteikti ir pamanījuši uzrakstu Frizzante uz dzirkstošā vīna pudeles un uzdevuši sev jautājumu - ar ko gan tas atšķiras no Spumante.
Atbilde ir gaužām vienkārša! Atšķiras tikai CO2 jeb ogļskābās gāzes daudzums vīnā (tas ir, burbuļu daudzuma un stipruma).
Citiem vārdiem Frizzante ir patīkami maigi un viegli dzirkstošs, bet citi dzirkstošie vīni - stipri vairāk!
Frizante ir piemērots, ja ir dzīvespriecīgs noskaņojums, un vēlies itāļu vīnu par demokrātisku cenu.
Novērtē atšķirību pats ar Frizzante winez.lv.
Produktus var iegādāties pie mums vīnu internetveikalā www.winez.lv meklētājā ievadi “Frizzante”
GAVI vīns
27. jūl. 2022,
Nav komentāru
Šis ir Gavi, no @azienda_agricola_piona
Dažkārt dēvēts arī par "Itāļu Chablis".
Nāk no Piedmontas reģiona Itālijā.
Tajā jūtamas citrusa miziņu un greipfrūta aromāti. Kam seko ziedu notis sniedzot atsvaidzinājumu ar katru malku.
Kā radīts siltām vasaras dienām! 🌼
Šis vīns lieliski piestāvēs visa veida ceptām, vieglām uzkodām un īpaši gailenēm, kam tikko sākusies sezonā
Vīnogu šķirne Glera
8. jūn. 2022,
Nav komentāru
Hei, cik daudz Tu zini par Glera? Ieskaties un esi informēts 😻Info par atlaides kodu "Prosecco atlaide 10%" meklē zemāk ⬇️
Glera ir vīnogu šķirne, kas tiek izmantota dzirkstošā vīna veida Prosecco ražošanai. Interesanti ir tas, ka pirms 2009.gada šo vīnogu šķirni sauca par Prosecco, bet pēc 2009.gada to pārdēvēja par Glera, lai nošķirtu Prosecco kā vīna nosaukumu.
Gleras vīnogas ir vienas no vispopulārākām vīnogu šķirnēm Itālijā, vislabākais klimats tām ir Veneto reģionā (Slavenākās pilsētas Venēcija, Verona, Paduja).
Glera raksturīgs ir bumbieru, zaļa ābola, ziedu, medus vai melones garša. Tam var būt arī izteikts skābums. Tas viss izbaudāms labi sagatavotā prosecco dzirkstošā vīnā. Prosecco (līdz ar to Gleras vīnogu šķirnei) raksturīga "kraukšķīga" garša.
Prosecco lieliski sader kopā ar daudziem ēdieniem - antipasti, svaigu zivju un jūras velšu ēdieniem.
Prosecco raksturīgi maigi un viegli burbuļi, kā radīti vasarai!
Pastāv arī vīna tips, kuram piemīt mazāk burbulīšu - Frizzante, bet par to nākamreiz.
Mūsu vīnu internetveikalā www.winez.lv ir iespējams iegādāties labus dzirkstošos vīnus kā Procecco, Prosecco rose, Meklē tos šeit: http://www.winez.lv/katalogs/category/dzirkstosie-vini/
Video redzamos vīnus ir iespējams iegādāties pie mums ar 10% atlaides kodu "Prosecco atlaide 10%"🍾🫶🎈