Kas ir sekundārā garša?
1. jūlijs, 2023 pl. 13:41,
Nav komentāru
Vai zināji, ka vīns ne tikai paver mums savu primāro garšu, bet arī paslēpj daudzveidīgu klāstu sekundāro garšu?Tās parasti rodas pēc fermentācijas vīna ražošanas procesā. Bieži vien nāk no izturēšanas koka mucā, malolaktoskās fermentācijas vai autolīzes procesa dzirkstošajiem vīniem.
Šeit ir dažas no tām:
1️⃣ Vaniļa: Daži vīni, kas nogatavoti ozolkoka mucās, iegūst vaniļas aromātu un garšu.
2️⃣ Citronzāle: Svaigu un dzīvīgu vīnu bieži papildina citrusaugļu garšas, it īpaši citronzāles notis.
3️⃣ Dūmi: Ja vīns ir nokļuvis kontaktā ar dūmiem, piemēram, no dūmvada nogatavojušāmies vīnogām, tas var iegūt dūmu garšu un aromātu.
4️⃣ Sēra: Sērs ir viela, kas bieži tiek pievienota vīnam, lai aizsargātu to no oksidācijas un mikroorganismiem. Tā var ietekmēt vīna garšu, piešķirot tam sulfīda notis.
Šie ir tikai daži piemēri!
Bildē redzami mūsu vīni, kam visraksturīgākās sekundārās garšas:
🥂šampanietis - Lemaire Cuvee Trianon Brut Champagne
🍷sarkanvīns - Isola Augusta Refosco.
Vīns ir interesantu un daudzveidīgu dzērienu pasaule, un izpētot tā sekundārās garšas, mēs varam vēl vairāk izbaudīt šo vērtīgo dzērienu. Kuras sekundārās garšas Tev atmiņā palikušas visvairāk? Dalies ar savu pieredzi komentāros! 🍷✨
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.